Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΣ

Προς την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου 2016 του Νέου Συλλόγου Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Οι υπογράφοντες             Α. Βασιλάκης Κώστας
                                    Β. Βελεγρίνος Φαίδων
                                    Γ.  Φιλιππόπουλος Γιώργος

εκλεγέντα μέλη της Ελεγκτικής  Επιτροπής για τον έλεγχο του οικονομικού απολογισμού των ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ του ως άνω Συλλόγου, προβήκαμε στον έλεγχο των δικαιολογητικών εισπράξεων και πληρωμών της οικονομικής χρήσης 2014-2016 και συγκεκριμένα από 29ης Νοεμβρίου 2014 έως 5ης Νοεμβρίου 2016, κατά την περίοδο δηλαδή από την ίδρυση του Συλλόγου έως την ολοκλήρωση της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι :

  1. Το αρχικό ποσό στο ταμείο κατά την ανάληψη καθηκόντων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν 0€

  1. Τα έξοδα της περιόδου υπό έλεγχο ανήλθαν στο ποσό των 3.311,46€ και αποτυπώνονται επακριβώς με νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής, συνοδευόμενα από εντάλματα πληρωμής).

  1. Το σύνολο των δαπανών που υπερβαίνουν τα 100€, νομιμοποιούνται από σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δεν βρέθηκαν παραστατικά δαπανών μεγαλύτερων των 500€, τα οποία θα απαιτούσαν αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 14, παράγραφος 4 του καταστατικού).

  1. Τα εντάλματα πληρωμής υπογράφονται από την Ταμία και την Πρόεδρο του Συλλόγου. Εισηγούμαστε, για τη διευκόλυνση των ελέγχων, στα εντάλματα άνω των 100€ να υπάρχει παραπομπή της σχετικής νομιμοποιητικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

  1. Τα έσοδα από ετήσιες συνδρομές, εισφορές μελών (τακτικές και έκτακτες) και δωρεές ενίσχυσης του Συλλόγου για το σύνολο της περιόδου, ανήλθαν στο ποσό των 3.335,65€.

  1. Διαπιστώθηκε ότι το υπόλοιπο την 5η Νοεμβρίου 2016, ήταν 24,19€, όπως προκύπτει από το βιβλίο ταμείου, τις αποδείξεις είσπραξης που εκδόθηκαν με α/α 1-450, τα εντάλματα πληρωμής, τα παραστατικά εξόδων και τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, τα οποία επιδείχθηκαν από την ταμία κ. Ειρήνη Τοπούζη και την πρόεδρο κ. Κυριακή Μιχελιουδάκη.

  1. Κατά την περίοδο υπό έλεγχο, δεν υπήρξε ταμειακό υπόλοιπο που να υπερβαίνει τα 1.000€, ούτως ώστε να απαιτείται άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 14, παράγραφο 6 του καταστατικού.

  1. Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών η Ελεγκτική Επιτροπή διαπίστωσε εφαρμογή των προβλεπομένων από τον νόμο και το καταστατικό του συλλόγου διατάξεων.

Για την τήρηση του βιβλίου εσόδων – εξόδων και τις εγγραφές σε αυτό, η Ελεγκτική Επιτροπή παρατηρεί ότι καλώς διατηρούνται.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω στοιχείων εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι δαπάνες έγιναν με υπευθυνότητα και σύνεση από το Διοικητικό Συμβούλιο και προτείνουμε την έγκριση του υποβαλλομένου στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση οικονομικού απολογισμού για την οικονομική χρήση από 29ης Νοεμβρίου 2014 έως 5ης Νοεμβρίου 2016.


Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Κώστας Βασιλάκης
Φαίδων Βελεγρίνος
Γιώργος Φιλιππόπουλος