Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ

Απολογισμός δράσεων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για το διάστημα από 8/1/2015 (συγκρότηση σε σώμα) έως 5/11/2016

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2016

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε από τις πρώτες εκλογές του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2014. Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 έγινε συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος
Κυριακή Μιχελιουδάκη
Αντιπρόεδρος
Στεργιούλα Καπνογιάννη
Γενικός Γραμματέας
Όλγα Ντρη
Ταμίας
Ειρήνη Τοπούζη
Ειδικός Γραμματέας
Αθηνά Αποστολοπούλου
Βοηθός Ταμίας
Αλεξάνδρα Αργαλιά
Μέλος
Ζωή Χαρίση - Δασούλα

Η Ειδική Γραμματέας Αθηνά Αποστολοπούλου αντικαταστάθηκε από το α’ αναπληρωματικό μέλος Γεωργία Μαστρογιάννη στις 6 Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με σύμφωνα με το Άρθρο 10, παράγραφος 10, του καταστατικού.
Ο Σύλλογος εγγράφηκε στη Δ’ ΔΟΥ Αθηνών και απέκτησε ΑΦΜ. Εξασφαλίστηκαν όλα τα αναγκαία βιβλία και στοιχεία για τη λειτουργία του (βιβλίο εσόδων – εξόδων, αποδείξεις είσπραξης, εντάλματα πληρωμής, βιβλίο μητρώου μελών, βιβλίο πρακτικών ΔΣ, βιβλίο πρακτικών ΓΣ). Για τη δημοσιοποίηση της λειτουργίας του σε όλους τους γονείς, δημιουργήθηκαν blog και e-mail του συλλόγου και επιδιώχθηκε η συμπερίληψη όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων στη mailing list.
Από την έναρξη λειτουργίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο και επεδίωξε την ενεργοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων γονέων στις δράσεις του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό, όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ ήταν ανοιχτές σε όλα τα μέλη, με δυνατότητα συναποφάσεων από τους/τις συμμετέχοντες/χουσες γονείς.
Βασικός σκοπός του απερχόμενου ΔΣ ήταν η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία του σχολείου, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης των γονέων και ανεξαρτήτως καταγωγής. Για το λόγο αυτό συνέδραμε στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών των τάξεων και υποστήριξε με είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη παιδιά. Δημιούργησε επίσης ικανοποιητικό απόθεμα σχολικών ειδών, το οποίο παρέδωσε στην ευθύνη του σχολείου.
Το ΔΣ επεδίωξε να παρέμβει στον ελεύθερο χρόνο παιδιών και γονέων, προσφέροντας ποιοτικές διεξόδους για όλους και όλες. Για το σκοπό αυτό οργάνωσε πάρτι, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές και σαββατιάτικες δραστηριότητες με εικαστικά, σκάκι, θεατρικό παιχνίδι, γιόγκα, μοντέρνο χορό, ρομποτική για τα παιδιά και γιόγκα, χορό και πιλάτες για τους γονείς. Εξασφάλισε εκπτωτικά κουπόνια για παραστάσεις και ενημέρωση για πλήθος δωρεάν πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Αναζήτησε και έλαβε προσφορές από ωδεία και αθλητικούς συλλόγους για τα παιδιά του σχολείου και δημιούργησε ακαδημία βόλεϊ.
Πραγματοποίησε παρεμβάσεις με αποδέκτη το Δήμο Αθηναίων, με σκοπό την απόδοση των δημόσιων ελεύθερων χώρων στα παιδιά και τους γονείς και την ορατότητα της παιδικής ηλικίας στη γειτονιά.
Πραγματοποίησε επίσης παρεμβάσεις στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και για διατάξεις που εμπόδιζαν την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Διατηρώντας την αρχή ότι για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Δήμος Αθηναίων, συνέδραμε εκτάκτως το σχολείο σε υλικά, εξοπλισμό και βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη. Μεγάλο μέρος του σχολικού εξοπλισμού και των βιβλίων της βιβλιοθήκης προήλθε από διάλυση βιβλιοχαρτοπωλείων και προσφορές παλαιοβιβλιοπωλείου της περιοχής.
Προώθησε εξ’ αρχής την ομαλή και ουσιαστική συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και επεδίωξε την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ παιδιών και γονέων. Στην κατεύθυνση αυτή σημαντικά συνέβαλλαν οι σαββατιάτικες δραστηριότητες, που έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά διαφορετικών τάξεων να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να συμμετέχουν σε κοινά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.
Έσοδα του συλλόγου ήταν αποκλειστικά οι τακτικές και έκτακτες συνδρομές και εισφορές μελών, καθώς και μικρές δωρεές από γονείς παιδιών εκτός σχολείου που συμμετείχαν στις δραστηριότητες και δασκάλων κατά τα bazaar. Η οικονομική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του συλλόγου (πάρτι, bazaar, εκδρομές, φωτογραφήσεις, δραστηριότητες) λογίστηκε ως έκτακτη συνδρομή των μελών. Το σύνολο των εσόδων κατά την περίοδο της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, ήταν 3.335,65€.
Τα έξοδα του συλλόγου αφορούσαν στην εξόφληση των δαπανών δημιουργίας του συλλόγου (παράβολα, χαρτόσημα, δημοσιεύσεις, δικαστικός κλητήρας) στην αγορά υλικών, εξοπλισμού και τροφίμων για το σχολείο και τις ανάγκες των παιδιών, στην αγορά υλικών για τις κατασκευές των bazaar,  στην αγορά τροφίμων, ποτών και αναλώσιμων ειδών για τα πάρτι, στην αγορά υλικών και εξοπλισμού για την υλοποίηση των σαββατιάτικων δραστηριοτήτων, στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων των χώρων που φιλοξένησαν τις δραστηριότητες, σε φωτοτυπίες των ανακοινώσεων και αφισών, στα έξοδα ενοικίασης πούλμαν για τις εκδρομές και στην αμοιβή φωτογράφου. Το σύνολο των εξόδων κατά την περίοδο της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, ήταν 3.311,46€.
Τα έσοδα και τα έξοδα του συλλόγου καταγράφονται αναλυτικά και αιτιολογημένα στο βιβλίο ταμείου.
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλες/ους τις/τους γονείς που συμμετείχαν ενεργά στη λειτουργία του συλλόγου και τις/τους καλεί να υποστηρίξουν τη συνέχιση των δράσεων για τα επόμενα δύο χρόνια, με υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2016.

Ακολουθεί αναλυτικότερη καταγραφή των δράσεων του συλλόγου υπό το συντονισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.


Δωρεές στο σχολείο

  • 100 τίτλοι μεταχειρισμένων βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη, από παλαιοβιβλιοπωλεία ή διαλύσεις χαρτοπωλείων
  • 16τομη σύγχρονη παιδική εγκυκλοπαίδεια (Πατάκη) για τη βιβλιοθήκη του σχολείου
  • 300 τετράδια, 50 μπλοκ ζωγραφικής – σχεδίου - ακουαρέλας, χαρτόνια, υλικά εικαστικών (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, ακουαρέλες, πινέλα, κόλες, ψαλίδια, χάρακες, τρίγωνα, παλέτες, ειδικά χαρτιά κατασκευών, μπλοκ κανσόν, κοπίδια), 300 μολύβια, γομολάστιχες, ξύστρες, στυλό κλπ
  • Επαγγελματικός ενισχυτής ήχου για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • DVD-USB player SAMSUNG, βύσματα συνδέσεων
  • Ενίσχυση με 100€ για την αγορά τηλεόρασης 40’’ SAMSUNG για τη βιβλιοθήκη του σχολείου
  • 13 Βασιλόπιτες στις 9/2/2015 ως προσφορές γονέων, με δώρα βιβλία (αγορά από το σύλλογο)
  • 12 Βασιλόπιτες στις 15/2/2016 ως προσφορές γονέων και 1 βασιλόπιτα από το σύλλογο, με δώρα βιβλία (αγορά από το σύλλογο)
  • 300€ στο διάστημα Μαρτίου 2015 – Οκτωβρίου 2016 για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών επισκέψεων των παιδιών (μείωση κόστους μεταφορών)
  • Εκτυπωμένα με τη φωτογραφία της τάξης αναμνηστικά t-shirts και μεγάλη φωτογραφία σε κάθε παιδί της Στ’ τάξης που αποφοίτησε τον Ιούνιο 2015 (φωτογράφηση: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδη)
  • Δώρο Πάσχα 2015 στην καθαρίστρια του σχολείου
  • Δώρο Χριστουγέννων 2015 στην καθαρίστρια του σχολείου
  • Δώρο Πάσχα 2016 στην καθαρίστρια του σχολείου
  • Εκτυπωμένα με τη φωτογραφία της τάξης αναμνηστικά t-shirts σε κάθε παιδί της Στ’ τάξης που αποφοίτησε τον Ιούνιο 2016
  • 12 μεταχειρισμένες σχολικές τσάντες σε καλή κατάσταση και 2 καινούριες, προσφορά μελών του συλλόγου, καθώς και αγορά από το σύλλογο 2 τσαντών, 2 κασετινών και εκπαιδευτικού υλικού (τετράδια πρώτης γραφής για την Α’ τάξη, σετ γραφής), για τις ανάγκες παιδιών του σχολείου
  • Αθλητικός εξοπλισμός: 4 μπάλες μπάσκετ, 1 μπάλα βόλεϊ, 4 μίνι μπάλες
  • Οργάνωση της καθημερινής παροχής 2 δεκατιανών γευμάτων και 1 μεσημεριανού για το διάστημα από 26/9/2016 έως 30/9/2016, και τριών δεκατιανών γευμάτων για το διάστημα από 3/10/2016 έως 21/10/2016, για τις ανάγκες σίτισης παιδιών του σχολείου, με προσφορά  γονέων – μελών του συλλόγου
  • Αγορά και διάθεση τροφίμων και ειδών ρουχισμού και υπόδησης για την υποστήριξη δύο οικογενειών του σχολείου

Εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου

  • Αποκριάτικο πάρτι με λαχειοφόρο αγορά στις 21 Φεβρουαρίου 2015
  • Προβολή της ταινίας «Ο Ψύλλος» στον κινηματογράφο Αλκυονίδα, στις 8/3/2015, με ελεύθερη είσοδο
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών το Σάββατο 21 Μαρτίου, στα εγκαίνια της έκθεσης "Παίζω και καταλαβαίνω", με ελεύθερη είσοδο
  • Προβολή της ταινίας «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια» στον κινηματογράφο Αλκυονίδα, στις 29/3/2015, με ελεύθερη είσοδο
  • Πασχαλινό bazaar 1-3 Απριλίου 2015, με προσφορές σε χειροποίητες κατασκευές και γλυκίσματα από γονείς
  • Συλλογή τροφίμων κατά το Μάρτιο – Απρίλιο 2015 και ενίσχυση 12 άπορων οικογενειών
  • Συμμετοχή στις 9/5/2015 στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, αφιερωμένης στα παιδιά, στο Πεδίο του Άρεως
  • Συμμετοχή στις 10/5/2015 στην 8η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία
  • Προβολή της ταινίας «Ψηλά τα χέρια» στον κινηματογράφο Αλκυονίδα, παρουσία του σκηνοθέτη, στις 17/5/2015, με ελεύθερη είσοδο
  • Εκδρομή στην Πούντα Ζέζα Σουνίου στις 7 Ιουνίου 2015 με συμμετοχή 170 παιδιών και γονέων. Εξασφάλιση χαμηλού κόστους (5€/άτομο) με επιδότηση του κόστους από το ταμείο του συλλόγου κατά 189€.
  • Μεσολάβηση για την πραγματοποίηση κουκλοθεατρικής παράστασης στο σχολείο από την ομάδα «Φτου ξελεφτερία» τον Ιούνιο 2015
  • Συμμετοχή στη «Βραδιά Ερευνητή» στις 25/9/2015 στο Πολυτεχνείο
  • Συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων για τη συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες κατά τον Οκτώβριο 2015
  • Συμμετοχή στις 12 και 13 Οκτώβρη 2015 στις εκδηλώσεις της «Λοξής Τάξης» στο Πεδίο του Άρεως
  • Χριστουγεννιάτικο bazaar στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2015, με προσφορές σε χειροποίητες κατασκευές, γλυκίσματα και δώρα από γονείς
  • Έκθεση παιδικού βιβλίου στο σχολείο στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2015
  • Χριστουγεννιάτικο πάρτι με ελεύθερη είσοδο και προσφορά γλυκισμάτων από το σύλλογο στις 19 Δεκεμβρίου 2015
  • Δωρεάν συμμετοχή, κατόπιν πρόσκλησης του κινηματογράφου «Αλκυονίδα» στην πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο εγωιστής γίγαντας και η αγάπη του» στις 20 Δεκεμβρίου 2015
  • Αποκριάτικο πάρτι με λαχειοφόρο αγορά στις 5 Μαρτίου 2016
  • Προβολή της ταινίας «Από τη γη στη σελήνη» του Άγγελου Σπάρταλη, παρουσία του σκηνοθέτη, στον κινηματογράφο Αλκυονίδα, στις 3/4/2016, με ελεύθερη είσοδο
  • Παρουσίαση στο χώρο του σχολείου της θεατρικής παράστασης «Ο κλέφτης των 7 κάκτων» του Ευγένιου Τριβιζά, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις 4/4/2016, με κόστος 250€, που καλύφθηκε από το σύλλογο
  • Πασχαλινό bazaar 21 και 22 Απριλίου 2016, με προσφορές σε χειροποίητες κατασκευές και γλυκίσματα από γονείς
  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21/3/2016), συλλογή ειδών γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, στυλό, γομολάστιχες, ξύστρες, χαρτί φωτοτυπίας), τροφίμων (γάλα σκόνη για μωρά έως 1 έτους, γάλα φρέσκο διαρκείας, φρέσκα λαχανικά και φρούτα) και παλιών παιχνιδιών σε καλή κατάσταση για την υποστήριξη της αυτοοργανωμένης δομής αλληλεγγύης της οδού Νοταρά και την ενίσχυση 7 άπορων οικογενειών του σχολείου μας.
  • Συμμετοχή του παιδικού τμήματος χορού στη γιορτή υποστήριξης του 35ου Δημοτικού Σχολείου, το Σάββατο 16 Απριλίου στη πλατεία Εξαρχείων.
  • Συμμετοχή της παιδικής ομάδας σκάκι του συλλόγου σε ενδοσχολικό τουρνουά στις 16/4/2016, με κατάταξη της ομάδας στην 1η θέση στην κατηγορία νηπίων έως Δ’ Δημοτικού (αργυρό και χάλκινο μετάλλιο) και στην 1η θέση στα νήπια.
  • Εκδρομή στις 5 Ιουνίου στη Λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι, για μπάνιο και περίπατο, με τη συμμετοχή 218 ατόμων. Εξασφάλιση χαμηλού κόστους (6€/άτομο) με επιδότηση του κόστους από το ταμείο του συλλόγου κατά 358€ (6 δωρεάν συμμετοχές).
  • Οργάνωση φωτογράφησης όλων των παιδιών του σχολείου τον Ιούνιο 2016 και διάθεση μίας ατομικής και μίας ομαδικής ανά τάξη σε κάθε παιδί, με συνδρομή 3,5€/παιδί.
  • Παρουσίαση στο χώρο του σχολείου της διαδραστικής θεατρικής παράστασης “Και οι τοίχοι έχουν αυτιά” από την ομάδα “KindergARTen 2” στις 14/6/2016, με κόστος 150€, που καλύφθηκε από το σύλλογο.
  • Εξασφάλιση δωρεάν συνεδριών λογοθεραπείας για παιδί του σχολείου.
  • Συμμετοχή στη «Βραδιά Ερευνητή» στις 30/9/2016 στο Πολυτεχνείο με ελεύθερη είσοδο.
  • Ίδρυση ειδικού ταμείου υποστήριξης άπορων οικογενειών του σχολείου τον Οκτώβριο 2016, με μικρή μηνιαία συνεισφορά των ενδιαφερόμενων γονέων

Δραστηριότητες για τα παιδιά

Α) Σχολικό έτος 2015-2016 (έως 15/6/2016)
  • Αναζήτηση προσφορών από 2 σχολές ζωγραφικής, 4 ωδεία και 3 σχολές πολεμικών τεχνών για οικονομικά πακέτα για τα παιδιά του σχολείου. Αποτελέσματα: 3 παιδιά σε ωδεία για πιάνο και ντραμς, 7 παιδιά σε τμήμα εκμάθησης κουνγκ φου
  • Τμήμα εικαστικών από 3 Οκτωβρίου 2015, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 17 παιδιών
  • Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού από 10 Οκτωβρίου 2015, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 26 παιδιών
  • Τμήμα μοντέρνου χορού, από 10 Οκτωβρίου 2015, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 29 παιδιών
  • Τμήμα παιδικής γιόγκα, από 3 Οκτωβρίου, σε συνεργαζόμενη σχολή, με τη συμμετοχή 7 παιδιών
  • Τμήμα σκάκι, από 5 Δεκεμβρίου 2015, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 5 παιδιών
  • Συμμετοχή 4 παιδιών σε τμήμα Ρομποτικής, διάρκειας 24 ωρών (2 μήνες) στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015)
Σύνολο παιδιών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες: 69

Β) Σχολικό έτος 2016-2017 (δεδομένα έως 5/11/2016)
  • Τμήμα εικαστικών από 1 Οκτωβρίου 2016, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 15 παιδιών
  • Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού από 1 Οκτωβρίου 2016, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 12 παιδιών
  • Τμήμα μοντέρνου χορού, από 1 Οκτωβρίου 2016, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 40 παιδιών (2 τμήματα)
  • Τμήμα παιδικής γιόγκα, από 1 Οκτωβρίου, σε συνεργαζόμενη σχολή, με τη συμμετοχή 16 παιδιών
  • Τμήμα σκάκι, από 1 Οκτωβρίου 2016, στο σχολείο, με τη συμμετοχή 16 παιδιών
  • Συμμετοχή 10 παιδιών σε τμήμα Ρομποτικής, στο σχολείο, από 5/11/2016
  • Μπάσκετ για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας, στην ακαδημία του Αστέρα Εξαρχείων, με έκπτωση για το σύλλογό μας στη μηνιαία συνδρομή, με τη συμμετοχή 20 παιδιών
  • Δημιουργία Ακαδημίας βόλεϊ για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας, με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Αστέρα Εξαρχείων, με τη συμμετοχή 12 παιδιών
Σύνολο παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες (πλην μπάσκετ): 84

Δραστηριότητες για γονείς

Α) Σχολικό έτος 2015-2016 (έως 15/6/2016)
  • Τμήμα γιόγκα, από 3 Οκτωβρίου 2015, σε συνεργαζόμενη σχολή, με τη συμμετοχή 7 γονέων
  • Τμήμα μοντέρνου χορού, από τον Απρίλιο 2016, με τη συμμετοχή 10 γονέων
  • Σεμινάριο στις 31/10/15 για τους γονείς την Ε’ τάξης με θέμα τη μελέτη των μαθηματικών από τα παιδιά, με εισηγήτρια την Ειρήνη Βαλιάκα
Β) Σχολικό έτος 2016-2017 (δεδομένα έως 5/11/2016)
  • Τμήμα γιόγκα, από 1 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργαζόμενη σχολή, με τη συμμετοχή 14 γονέων
  • Τμήμα μοντέρνου χορού, από 1 Οκτωβρίου 2016, με τη συμμετοχή 10 γονέων
  • Τμήμα πιλάτες, από 8 Οκτωβρίου 2016, με τη συμμετοχή 7 γονέων


Επιστολές – αιτήματα – παρεμβάσεις

  • Μεσολάβηση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα για τη συμμετοχή όλων των παιδιών του σχολείου στην εκπαιδευτική εκδρομή της 17ης/2/2015. Αποστολή ευχαριστήριων επιστολών.
  • Αίτημα (9/3/2015) προς τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ, όπου ζητήθηκε ενημέρωση α) για τη μεθοδολογία κατανομής πιστώσεων και β) για τα ποσά που πιστώθηκαν στα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας κατά τα έτη 2013, 2014, 2015, σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολικής κοινότητας.
  • Αίτημα (9/3/2015) προς τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ, όπου ζητήθηκε η πρόσληψη ενός Κοινωνικού Λειτουργού ή Ψυχολόγου και ενός εργαζομένου Καθαριότητας, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
  • Αίτημα (10/3/2015) στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας για την τοποθέτηση στο σχολείο μας ενός Κοινωνικού Λειτουργού ή Ψυχολόγου, ενός εργαζομένου Καθαριότητας και ενός Τραπεζοκόμου, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
  • Αίτημα (28/4/2015) προς τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής (Κεντρικός Τομέας) για έλεγχο στις συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες του σχολείου και την πραγματοποίηση συστάσεων προς τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, αρμόδιες για τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση του σχολείου. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σχολείο και εστάλη από το Υγειονομικό επιστολή στο Δήμο για τη συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου και τη βελτίωση των συνθηκών.
  • Επιστολές (2) προς τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ για την παραχώρηση χώρων του σχολείου για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων του συλλόγου από 1/2/2015 έως 15/6/2016.
  • Αιτήματα (4) προς τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο για την έγκριση των δραστηριοτήτων και των εκπαιδευτών εντός του χώρου του σχολείου.
  • Αποστολή οκτασέλιδης επιστολής (26/6/2015) προς την Αντιδήμαρχο του ΔΑ για το παιδί κα Ηλιοπούλου, σχετικά με την πρωτοβουλία της για «Ανοιχτά σχολεία», με κοινοποίηση στον ΟΠΑΝΔΑ. Η επιστολή περιείχε σαφείς και πραγματοποιήσιμες προτάσεις για την οργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά εντός του σχολείου υπό την αιγίδα του Δήμου, για την πρόσβαση των παιδιών στους δημόσιους χώρους της περιοχής, για την αναγκαιότητα σίτισης των παιδιών στο σχολείο και για τη δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου εντός του Δήμου Αθηναίων. Ακολούθησε συνάντηση με την κα Ηλιοπούλου, η οποία δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα σε σχέση με τις προτάσεις του συλλόγου.
  • Αποστολή αιτήματος (22/11/2015) προς τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης ΠΕ Α΄Αθήνας, κα Δήμητρα Χατζημανώλη για την κάλυψη των κενών του σχολείου σε δασκάλους ειδικοτήτων, δασκάλων για το ολοήμερο και δασκάλων ειδικής αγωγής. Επικοινωνία με τη διεύθυνση έως την επίλυση του προβλήματος λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος.
  • Επικοινωνία με τον ΟΠΑΝΔΑ για τη χρήση του πολιτιστικού κέντρου της οδού Τσαμαδού για την απασχόληση των παιδιών του ολοήμερου, έως την έναρξη της λειτουργίας του. Αποδοχή του αιτήματος από τον ΟΠΑΝΔΑ, απόρριψη της πρότασης από τη ΓΣ γονέων. Ευχαριστήρια επιστολή στον ΟΠΑΝΔΑ με επαναδιατύπωση του αιτήματος για την υιοθέτηση των δραστηριοτήτων εντός του σχολείου.
  • Συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου σε τρία σχολικά συμβούλια εντός του 2015.
  • Ψήφισμα υπεράσπισης του 35ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
  • Επιστολή διαμαρτυρίας για τη στάση της Διευθύντριας του 36ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου απέναντι στο Σύλλογό μας με αφορμή το 35ο Δημοτικό Σχολείο (2/3/2016)
  • Αίτημα για συνάντηση εξουσιοδοτημένης από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας Επιτροπής με τη Διευθύντρια και τη δασκάλα εικαστικών του σχολείου (8/3/2016)
  • Αίτημα για τη σύγκλιση σχολικού συμβουλίου του 3ου τριμήνου του σχολικού έτους 2015-2016 (8/3/2016)
  • Απάντηση στο αίτημα της Διευθύντριας για «Στήριξη του Σχολείου» έναντι απαίτησης του Νηπιαγωγείου και αιτήματα του Συλλόγου για τη φωτογράφηση των παιδιών, το πασχαλινό bazaar και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες του σχολείου (13/4/2016)
  • Αίτημα για τον καθορισμό ημερομηνιών για τη φωτογράφηση των παιδιών του σχολείου και αίτημα για την παρουσίαση θεατρικής παράστασης (18/5/2016)
  • Αίτημα προς τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο για την παραχώρηση άδειας για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά στο χώρο του σχολείου (1/9/2016)
  • Επιστολές προς τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ για την παραχώρηση χώρων του σχολείου για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων του συλλόγου από 1/10/2016 έως 15/6/2017 (1/9/2016)
  • Επιστολή στο σύλλογο διδασκόντων για αναζήτηση πληροφοριών για παιδιά του σχολείου μας με ανάγκες σε σίτιση και ρουχισμό και ενημέρωση για τη δημιουργία ταμείου υποστήριξης (29/9/2016)
  • Αίτημα στο Δήμο για συμπληρωματική χορήγηση άδειας για την οργάνωση μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής, για τους μαθητές (29/9/2016)
  • Παρέμβαση του Συλλόγου σχετικά με τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του σχολείου για το σχολικό έτος 2016-2017, με στόχο τη συμπερίληψη σε αυτό όλων των ενδιαφερόμενων παιδιών, ανεξαρτήτως της εργασιακής κατάστασης των γονέων τους. Επεξεργασία και διανομή στους γονείς σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης για κατάθεση στο σχολείο.
  • Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας για την ένταξη προσφυγόπουλων στο Ολοήμερο Τμήμα του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και την έγκαιρη δημιουργία κατάλληλου τμήματος υποδοχής
  • Εκ νέου επιστολή για τη Χορήγηση άδειας χρήσης του χώρου του σχολείου για την οργάνωση δραστηριοτήτων εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, λόγω αλλαγής της διαδικασίας από το Δήμο Αθηναίων, που κοινοποιήθηκε στις 25/10/2016 (25/10/2016)


Ανακοινώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων – Εκπτωτικά κουπόνια

Ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο blog του συλλόγου για δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Μουσεία, πλατείες, ελεύθερους χώρους με αποδέκτες τα παιδιά και εξασφάλιση εκπτωτικών κουπονιών σε παραστάσεις Καραγκιόζη και θεατρικές παραστάσεις.

Εσωτερική δραστηριότητα συλλόγου

  • Πραγματοποίηση 14 ανοιχτών διοικητικών συμβουλίων, 2 έκτακτων γενικών συνελεύσεων και 1 τακτικής γενικής συνέλευσης
  • Αποστολή 66 ανακοινώσεων προς τους γονείς, με μοίρασμα στο σχολείο, αναρτήσεις στην είσοδο του σχολείου, αποστολή e-mail (mailing list με 72 αποδέκτες) και ανάρτησή τους στο blog του συλλόγου (www.sg36.blogspot.gr).

Προσφορές μελών, πλην των μελών του ΔΣ, στο πλαίσιο δράσεων του συλλόγου

Βασιλόπιτες 2015: Έλια Ηλιάδη, Βάσω Μπεβούδα, Ελένη Συρογιάννη, Κυριάκος Ζαμπούρας, Αλίκη Συρίγου, Αθηνά Αποστολοπούλου

Βασιλόπιτες 2016: Έφη Σιάρκου (2), Βαλεντίνα Ουσταμπασίδη, Γεωργία Μπρέγκου, Ειρήνη Τσέβη, Σάρα Μούσλεκ – Τζαναβάρα, Ελένη Συρογιάννη

Μεταφορά δεκατιανού για τα παιδιά (πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας):
Α) 2015-2016: Ειρήνη Τσέβη, Σταυρούλα Βουλογκίτσα, Γιώργος Δασούλας, Στράτος Μπουρδάκης
Β) 2016 – 2017: Σταυρούλα Βουλογκίτσα, Γιούλη Στάμου, Κατερίνα Χατζηπέτρου

Κατασκευές και οργάνωση bazaar και πάρτι: Σοφία Δάντη, Ελένη Συρογιάννη, Γωγώ Μαστρογιάννη, Βάσω Μπεβούδα, Ειρήνη Βαλιάκα, Νικολέτα Γιαννοπούλου, Γεωργία Μπρέγκου, Ειρήνη Τσέβη, Έφη Σιάρκου, Γιώργος Φιλιππόπουλος, Προκόπης Τσιουφής, Γιώργος Δασούλας, Δώρα Δουλγεράκη, Νίκη Γιαννοπούλου, Μιλένα Σπαχίου

Προσφορές ειδών για τα bazaar του συλλόγου: Μεγάλος αριθμός γονέων, που δεν διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία τους

Ενίσχυση μπουφέ αποκριάτικων πάρτι: ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες γονείς

Φωτογράφηση παιδιών της Στ’ τάξης 2015-2016: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδη

Φροντίδα ηχητικών, επιλογή ενισχυτή και equalizer: Ανέστης Παπαδόπουλος

Υποστήριξη εκδρομών: Έφη Σιάρκου, Θάνος Ψυχής, Προκόπης Τσιουφής, Αλίκη Συρίγου, Σταυρούλα Παπαδάκη, Κατερίνα Ντρε, Λίτσα Γάκη, Στρατής Μπουρδάκης

Ευθύνη σχολείου κατά τις σαββατιάτικες δραστηριότητες: Ειρήνη Βαλιάκα, Ειρήνη Τσέβη, Ελένη Συρογιάννη, Γιονίντα Αλέξη, Σοφία Δάντη, Δώρα Δουλγεράκη, Σταυρούλα Βουλογκίτσα, Βίκτορ Ντόι, Γεωργία Μπρέγκου, Βασιλική Κωνσταντίνου, Yevgeniya Matviy,
Αναστάς Σαλλιλάρι, Πηνελόπη Σιαματά, Σοφία Γκατζιρούλη, Δήμητρα Κύργιου, Δημήτριος Τσάνη, Πολυτίμη Γιακουμάτου, Στεργιανή Τσιούφη, Αλεξία Κοσμετάτου, Νίκη Γιαννοπούλου

Προσφορά γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης στα παιδιά (Σεπτέμβριος 2016): Σταυρούλα Βουλογκίτσα, Ειρήνη Βαλιάκα,  Στρατής Μπουρδάκης, Πηνελόπη Σιαματά, Αλεξία Κοσμετάτου, Γεωργία Μπρέγκου, Βάσω Μπεβούδα, Γιούλη Στάμου, Ειρήνη Τσέβη, Δώρα Δουλγεράκη, Γιώργος Μπατιστάκης, Βαλεντίνα Ουσταμπασίδη, Έφη Σιάρκου, Θάνος Ψυχής

Προσφορά τροφίμων, ρούχων, σχολικών τσαντών και σχολικών ειδών για τους πρόσφυγες και για άπορες οικογένειες του σχολείου: Μεγάλος αριθμός γονέων, που δεν διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία τους

Τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ
Αλέκα Αργαλιά
Στέλλα Καπνογιάννη
Γωγώ Μαστρογιάννη
Κική Μιχελιουδάκη
Όλγα Ντρη
Ειρήνη Τοπούζη
Ζωή Χαρίση